AGF Svømning

Flexholdet

Holdbeskrivelse
Klubbens Flexhold består af svømmere i alderen 11-16 år, som gerne vil gå til konkurrencesvømning. Holdet er et tilbud til svømmere, som fx er kommet sent i gang med svømning og ikke kan opfylde alders- og niveaukravene til AGF3 og AGF4.

Mål
Det skal være sjovt for svømmerne at dygtiggøre sig i alle 4 stilarter. Holdet skal synes det er sjovt at tage til stævner sammen. De bedste svømmere fra Flexholdet kan blive kommende AGF2 eller AGF3 svømmere.
 
Daglig træning og krav
Der forventes at svømmerne møder stabilt op til træningen. Flexholdet følger folkeskolens ferier, der vil dog være tilbud omkring træning i ferie-perioder.
 
Træninglejr
Der vil være 1-2 årlige stævner med overnatning, hvor det sociale er højt prioriteret. Forventet egenbetaling ca.600 kr.
 
Træningsperiode og ferie
Flexholdet følger skolernes ferie, der vil dog være tilbud om træning i ferie og helligdage, med undtagelse af jule- og sommerferien.
 
Stævner
Der svømmes ca. 6-8 stævner om året. Der vil også være stævner med overnatning.
 
Sociale arrangementer
Der vil være 3-4 sociale arrangementer i løbet af sæsonen. Det kan være opstartstur, fællesspisning mm.

 

Fokus i træningen

Vandtræning:

Formålet med træningen på Flexholdet er at forbedre de tekniske fundamenter i alle 4 stilarter, starter, vendinger og flyben under vand. Færdigheder omkring stævner skal udvikles. Der vil være fokus på aerob udholdenhed (konditionstræning) samt fart og acceleration. 

Landtræning:

Generel kropsbevægelse og kropsstyrke, der kan hjælpe med den tekniske kunnen. Ligeledes indgår smidighed og koordination i landtræningen. Derudover kan der også være gruppeaktiviteter.

Viden og indstilling:

Glæden ved vand- og landaktiviteter skal hele tiden udfordre samt udvikle og skabe gode vaner, som fordrer en aktiv og sund livsstil. Skabe glæde omkring klub- og holdkultur og blive en del af denne. Lære om træningsmetoder samt danne kendskab til andre vandaktiviteter end banesvømning, som fx vandpolo, og konkurrencelivredning.

AGF Svømning | Terp Skovvej 16-20, 8260 Viby J  | Tlf.: 86141070 | medlemsservice@agf-svomning.dk